Мостът на Колю Фичето и Стената – история с прекрасно продължение

10

Когато създаваме нещо, стараем се то да продължи да живее по прекрасния начин, по който се е родило. Точно затова редовно посещаваме Пейката на любовта и сменяме чувалите за боклук. Точно затова и се заехме с почистването на района около историческия мост на Колю Фичето и стената, която 140 идеи нарисуваха преди два месеца.

Преди седмица, когато започнахме работа по Релефната карта на България (очаквайте скоро инфо и за това), получихме предложение да почистим района с помощта на Община Дряново. Малко е да се каже, че само това и чакахме.

Затова изключително бързо организирахме нещата във Фейсбук и бързо събрахме една бригада от 10 човека, която тази събота, в 09:00 бе на място и готова за работа.

Тук искаме да изразим огромната си благодарност на местните власти, които ни подкрепиха и в това ни начинание и още в четвъртък осигуриха окосяването на тревата с храсторез, както и прочистването на някои от храстите по поречието на реката, които скриваха гледката към моста и стената.

За нас реално остана да съберем всичко окосено и отсечено, да го струпаме на указани предварително локации за извозване (отново с помощта на Общината) и да почистим от боклуци района.

Успяхме да свършим към 14:00 часа. Грохнали под парещото слънце. Но и доволни. Изкарването на големите клони от реката не беше лека задача. Още по-малко беше и прочистването на фугите по стария калдаръм.

Направихме и просека към брега на реката, който е от страната на Духовниковата чешма. Така всеки може да отиде на камъните в реката и да снима моста от различен ъгъл.

Перфектно окосената трева до Чешмата пък дава възможност на децата от училищата да прекарат един пълноценен час по рисуване на открито.

А ние обещаваме, че ще продължаваме да се грижим за нещата, които създаваме. Защото ние не променяме града ни от днес за утре, а за години напред.

PS: Специални благодарности на Марина, Лора и Петър, които се присъединиха към нас от София. Интересът към инициативите ни става все по-голям и получаваме редовни запитвания за участие в кампаниите ни. Всеки е добре дошъл да помогне както може и иска 🙂 Ние се стараем да му осигурим място за нощувка без пари (ще ни бъде драг гост). И му осигуряваме и много готина компания!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s