За нас

Три години след възобновяването на организацията, тя продължава да работи под пълна пара и ентусиазмът ни не е секнал на йота. Сега сме с три години по-стари, по-мъдри, по-опитни, но в никакъв случай по-малко решени да променяме. Защото само когато се променяме имаме шанс да останем в крак с времето и ние да въртим колелото на историята, а не то нас.

Мисията ни е простичка – Дряново да бъде мястото, където да изживеем живота си достойно и щастливо. Но не подтикнати от носталгия, местен шовинизъм или липса на друга възможност. Искаме да останем в Дряново, защото това е онзи малък град, в който големите ни идеи и мечти стават реалност. В който създаваме, а не рушим; в който правим това, което на другите места изглежда невъзможно; в който думите достойнство, справедливост, качествено образование, общ живот не са просто съчетание от букви.

Това сме ниe според нашите възгледи, а кои сме ние според имената и историята ни, ето:

Ядрото на организацията към момента сме шест човека – Ники, Ани, Мими, Яница, Миро и Александър.

Ние не сме лидерска организация, но когато все пак в дадена дискусия трябва да се вземе важно решение, безспорно последен думата има Ники, който е и председател на Управителния ни съвет. Без да неглижираме привързаността на другите към Дряново – в последните години Ники е най-отдаден на каузата да възроди нашето градче. И действа с размах. Сам самичък създаде най-авторитетния местен туристически портал – Дестинация Дряново. Безцеремонен по отношение на качеството в работата ни и изключително последователен в работата си.

Ани е другата съществена част от управителния ни съвет и един от най-дългогодишните “бойци” в нашата организация. Няма събития, няма инициатива, която да се случи без нея. Тя е онази скала, на която разчитаме всеки път, когато трябва да организираме нещо. Способна е да използва къщата на баба си за склад, да работи дни на ред без сън, да влезе в ролята на художник-аниматор-носач-идеолог щом се налага.

Мими също е от най-дългогодишните и сърцати членове на МОГА. Тя е другата ни не по-малка скала, на която се опираме тогава, когато трябва да се свърши наистина важна задача. Тя е и сред най-активните ни членове щом става дума за измисляне кое как да се случи. Като един същински мениджър може да запълни всяка нужна дупка и да строи доброволците ни в индианска нишка 🙂

Яни е сред сравнително новите лица на организацията, но приносът ѝ е изключителен. Тя е автор на нашата визия от първия до последния плакат, от фейсбук кавър снимките, до колажите. Изключително талантлив дизайнер и човек с опит в маркетинга, което ни помага да поддържаме високо ниво. Но не само, Яни е и едно голямо сърце, което не спира да се раздава и се включва във всичко – от идеите, през черноработата до лъскавата опаковка 😉

Стигаме и до фотографското ни момче и изключително верен помощник – Миро. Не можем да скрием колко се гордеем с него, защото той е сред най-младите ни членове и при него растежа и самоусъвършенстването се случва не с години, а с часове! Миро е нявсякъде по всяко време. Непоколебим в желанието си да прави добро и да помага. Същевременно, целеустремен в амбицията си да се занимава с фотография и днес той е основният виновник за доброто отразяване на събитията ни.

И последно – Александър. Той е сред основателите на организацията през далечната 2002 година, когато е бил на 15 и един от инициаторите организацията да се възроди през 2013. Днес той е носителят на опит и мъдрост в екипа. Дълги години работи в IT бранша, с лек уклон към дигиталните медии и той е нашата основна комуникационна връзка със света. С Ники си приличат по това, че никой и нищо не може да ги отклони от пътя, щом знаят, че той е правилен.

Това обаче е само основата. Малка, но добре надградена. Защото от тук насетне идват всички онези членове и доброволци, които са неотлъчно с нас във всяка инициатива и помагат самоотвержено и безкористно. Споменаваме набързо Мери, Стефка, Живко, Йоанна 2, Гери, Дори, Алекс Корнев, Георги, Радка, Желязко, Мирела, Нено, Йорданка, Мира, Дейвид, Теа, Галя, Станимир, Ману, София, Светла, Ани, Янко, Ганчо, Катето, Ив, Алекс, Крис, Стефан, Гопа, Миро 2, Радо, Дани… Изпуснахме доста имена, но не ни се сърдете, обичаме всички ви и сме ви безкрайно благодарни 🙂

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s