Свръхдоза вдъхновение с Дарин Маджаров

Все още сме подвластни на емоциите след снощния старт на “Голямото надъхване” и прекрасното представяне на Дарин Маджаров – създател на Уча.се и първият ментор в програмата ни. И няма как да бъде другояче, след като имахме един час на вдъхновение в най-чиста форма.

Но нека не губим време, ето какво се случи 🙂

Първо, перфектна организация от нашите домакини – музей “Колю Фичето”, които бяха подготвили залата до последния детайл. Повече от час преди началото на срещата с Дарин, всичко вече бе на мястото си и очакваше първите посетители. Имаше вода, чай, кафе, а нашите доброволци подсигуриха и малко бонбони, за по-сладък старт. Съветваме ви, ако решите да посетите някое от следващите ни събития, умишлено да подраните и да се разходите из музея, защото има много какво да видите и научите.

3

Второ, залата се пукаше по шевовете от хора. Имаше колкото седящи, толкова и правостоящи – над 60 човека. Имаше ученици и студенти на различна възраст (включително дошли от Варна, Търговище, Велико Търново и Габрово), имаше учители, имаше родители. За нас беше чест, че на събитието присъстваха и директорите на двете дряновски училища – г-жа Катерина Стефанова (СОУ “М. Райкович”) и г-жа Снежина Симеонова (ПГИ “Рачо Стоянов) – две страхотни жени с огромно желание да правят образованието по-достъпно, учениците по-мотивирани да гонят успеха и отворени към алтернативни форми на образование, като нашата. С нас бе и основателят на нашето сдружение г-жа Мария Димитрова, която е нашият най-голям ментор.

Зарадвахме се да посрещнем при нас и председателя на Общинския съвет в Дряново – г-н. Тодор Василев, който ни приветства и сподели: “Дарин е един пример за успех, който ние трябва да последваме. От името на Общински съвет Дряново и от името на инж. Мирослав Семов, кмет на Община Дряново, искам да ви поздравя и да ви уверя, че ще имате пълна подкрепа от нас относно такива събития. И нека не е само в Дряново. Вие сте направили основата и може да работите за приобщаване на всички млади хора към пътя на успеха!”.

Трето, преди да Дарин да даде старт на щафетата от ментори, които ще дойдат в Дряново, думата дадохме на г-н Николай Сираков – областен управител на Габрово и предстоящ ментор в Голямото надъхване (с него ще може да се срещнете на 19 декември). И сме му безкрайно благодарни, защото той даде точно този нахъсващ тон на нашата среща, от който имахме нужда:

4

“Едно време, аз живях в една система без интернет, без гугъл, не знаех какво се случва по света. Знаех какво се случва в моя град и донякъде в страната. Информацията беше оскъдна. Дори и след промените в България, информацията все още липсваше, а да не говорим за възможността да се срещнеш с онези хора, които разпалват искрата в теб”, сподели първо г-н Сираков.

“Когато навлязох в една по-зряла възраст и ми се налагаше да работя, осъзнах, че всяка една работа е тежък, каторжнически труд, ако на нея ѝ липсва вдъхновение. В основата на всичко е вдъхновение. Аз започнах да го търся в хора, които вече са постигнали успех.”
“И когато чух за това събитие, много се зарадвах на възможността да присъствам и по-късно да се включа, защото то ще ви даде шанс да се срещнете с различни хора, които са постигнали успеха. Те са постигнали това вдъхновение и успяват да го предадат на другите. И вие ще можете да си вземете от него, от тази искрица и да я носите със себе си.”

“Вие сте благословени това да може да ви се случи в тази ранна възраст!”, заяви още г-н Сираков.

Ето и видео с неговото приветствие:


И четвърто – Дарин Маджаров. Когато обсъждахме менторската ни програма, бяхме единодушни, че няма по-подходящ човек за нейното откриване от Дарин. И бяхме сигурни, че той не просто ще оправдае очакванията, но и ще ги надмине. В края на събитието знаехме, че сме направили добър избор.

2

Дарко беше олицетворение на вдъхновението. Безценно е да комуникираш с хора, които са здраво стъпили на земята, имат невероятен хъс за работа, имат огромни мечти и имат знанията и уменията да ги преследват.

Още повече, нека не забравяме, че програмата ни е насочена най-вече към ученици и студенти и тя има за цел да им даде това вдъхновение, което сегашната образователна система не може. Което липсва в преподаването, по обясними причини. А проектът на Дарин – Уча.се, е съвършеният пример как може да се преподава с вдъхновение.

Сега обаче няма да преразказваме неговата презентация. Имаме я записана на видео и може да я изгледате цялата:


За финал, време е да благодарим!

Благодарим

на музей “Колю Фичето” за гостоприемството, търпението и перфектната организация,

на Дарин за страхотната презентация, която ни остави без думи и ни надъха да продължаваме в същия дух,

на г-н Сираков, който се отзова на поканата ни и даде перфектен тон на програмата,

на директорите на двете дряновски училища – г-жа Катерина Стефанова и г-жа Снежина Симеонова за всички усилия да организират учениците и пълното съдействие,

на всички наши членове и доброволци, които работиха здраво да постигнем този ефект,

на всички, които дойдоха 🙂

Оставяме ви с покана да дойдете на следващата менторска среща, която ще се проведе на 23 ноември, от 15:00 часа, на същото място – Музей “Колю Фичето”. Тогава гости ще бъдат три вдъхновяващи момичета, които стоят зад двата най-успешни туристически уеб проекта в България – http://www.nasamanatam.com и http://www.peika.bg, а именно Ивалина, Марина и Мария 🙂

Очакваме ви!

Advertisement

One thought on “Свръхдоза вдъхновение с Дарин Маджаров

  1. Браво , поздравления за инициативата .
    Страхотно начинание което заслужава уважение .
    Вие сте нашето вдъхновение.
    Продължавайте да ни вдъхновявате .
    Дряново се гордее с вас .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s