Лора Инджова за предстоящото ѝ участие в “Голямото надъхване”

Броени дни останаха до 5 декември, когато е следващата среща от менторската ни програма “Голямото надъхване”. Тогава ще имаме удоволствието да чуем историята и съветите на Лора Инджова – водеща на новините в единствения в България изцяло новинарски канал – ТВ “Европа”. Помолихме я да сподели какво мисли за инициативата и какво я мотивира да се включи. Ето нейните думи:

С огромна изненада и радост приех поканата на МОГА-Дряново да участвам в тази невероятна инициатива – „Голямото надъхване”. Приех я с уговорката, че думата „ментор” няма да я използваме, защото успехът за всеки един от нас е нещо изключително субективно. За мен лично успехът е щастието и умението да наредиш така живота си, че да упражняваш професията, която усещаш като свое призвание. Може би това е и най-трудната задача, която стои пред много млади хора у нас. Вярвам, че всеки може сам да усети и да вземе правилния избор за себе си. А случи ли се това, то човек става истински удовлетворен и амбициран за още и още успехи.

Главната мотивация, която ме подтикна категорично да приема да участвам в „Голямото надъхване” е посланието, с което бих искала да „заразя” всички млади хора в Дряново , а именно, че в живота не е необходимо да имаш „връзки”/контакти, за да успееш. Знам, че в този момент, прочитайки тези думи, много хора ще скочат и ще кажат : „Лесно ти е на теб да говориш!”. Но веднага отговарям – не е лесно. И то никак. Доста по-лесно би било, ако получиш подкрепа от нечие „приятелско” рамо, да получиш препоръка и т.н… Но вярвам, че всеки сам може да постигне поставената цел, макар и с цената на много труд, на много постоянство и най-вече преодоляване на страха. Смелост и увереност. А дори и да загубиш, знаеш, че поне си опитал. Или поне така направих аз…

За работата в медиите, за трудностите, с които се сблъскваме ежедневно ще ви разкажа на 5 декември – събота. Часът е 15:00, а мястото, разбира се, емблематично – музей „Колю Фичето”. А в едно кратко видео, ще ви запозная с това как протича един мой работен ден и с двама колеги, които също са избрали телевизията за своя призвание – единият е репортер, а другият режисьор. Ще се постарая да бъде интересно 🙂

P.S. Ще се радвам да срещна и хора, които също искат да работят в медии и заедно да направим някоя импровизация по време на срещата.

Топли прегръдки от мен!


Фейсбук страница за събитието

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s