Голямото надъхване #5: д-р Калин Василев ни надъха за здраве и обединение + Снимки и видео

На 16 януари направихме първата среща за 2016 година и общо пета от менторската ни програма „Голямото надъхване“. Изключително смислен, откровен и вдъхновяващ беше разговорът ни с д-р Калин Василев, основател на групата ТърновоRUNS, с която вече над една година променят към по-добро старата столица и ѝ спечелиха названието Новата столица на здравето.

2

Акцентът на Калин беше за „ефекта на мрежата“ – колко е важно да изградиш мрежа от контакти с хора, които имат сходно на твоето мислене и са готови да допринесат за осъществяването на дадена идея. Защото правилните контакти отварят много врати, карат нещата да се случват по-бързо. И то не заради трагично познатата ни шуробаджанащина, а защото да работиш здраво, да се доказваш и да си коректен спрямо другите се отплаща – доказваш се като надежден човек и професионалист, когото хората започват смело да препоръчват.

3

Калин ни разказа и своята история – как е отишъл да учи в САЩ по време, когато достъпът до информация беше много по-труден, издаването на визи също. И не, не е „избягал“, тук е имал добър живот, но е усещал, че има много качества, които може да развие и да се обогати, опознавайки нови места и хора. За да се получат нещата там, не си е позволявал купони и почивки, а е работил усърдно, за да може да се издържа и да се развива. При това не само в една сфера, както мнозина правят, а в различни, което му е помогнало да е с много по-комплексни качества и така да върши по-качествено всяка работа, която подхване. Това е едно от нещата, които трябва да запомним от него – да не се ограничаваме,  а да се развиваме в различни посоки. Иначе се капсулираме и в някакъв момент или ситуация просто не сме адекватни на обстоятелствата, което се отразява зле на дейността ни, каквато и да е тя.

6

Много скоро ще е готово и видеото от срещата, чрез което ще можете да чуете какво още сподели Калин Василев. Ние искрено му благодарим, че се включи в „Голямото надъхване“ и не просто ни вдъхнови за два часа на 16 януари, а го прави ежедневно вече повече от година. Прекрасните хора от ТърновоRUNS са неоспоримо доказателство, че в България могат да се случват готини неща и има чудесни човеци. Добрият пример, който трябва да бъде познат!

Ето и видеозаписа от срещата.

Част I:

 

Част II:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s