Годишен план за 2016 г. на МОГА-Дряново

Можещи и съмишленици на МОГА-Дряново, тук ще представим ориентировъчен план на дейностите ни за 2016 година. Накрая те винаги стават повече, отколкото сме предвидили, така че ни следете редовно, за да виждате какво се добавя/отменя/променя. Ще ни донесете огромно щастие, ако се включите с нови идеи или помощ при организирането на различните събития. Давайте смело, очакваме ви! 🙂

 1. „Подари мартеничка на непознат“, 23 февруари – 01 март
  Мартениците ще бъдат изработени от доброволци през последната седмица на месец февруари. Домакин на работилницата отново ще бъде СОУ „Максим Райкович“. На 1 март създадените мартеници бъдат раздадени на случайни минувачи по улиците в Дряново.
 2. Хумористична вечер, 1 април
  Разказване на вицове и весели истории, прожекция на комедиен филм и/или подбрани клипове от представления на най-добрите комедианти в света.
 3. Обновяване на „Пейката на любовта“и поставяне на табели с дендрологична информация по Дряновската екопътека, 7-8 май
 4. Изработване на арка за цветя над самата пейка, поставяне на къщичка за книги, пребоядисване на пейката и парапета.
 5. Благотворителна инициатива „Колело за смет, за дете велосипед“, 27 май – 1 юни
  Кампанията се състои в даряване на стари велосипеди от хора от цялата страна, които ще бъдат ремонтирани и подарени за Деня на детето на социално слаби деца, вкл. от Дряново.
 6. Еднодневен поход в покрайнините на града, 3 юли
 7. „Окупирай библиотеката“ #2, 5 ноември
  Второ издание на инициативата ни за връщане на живеца в библиотеките. Чрез измислена от нас интересна игра вдъхновяваме читателите да се запознаят с книга, която не са избрали сами, да обсъдят прочетеното от нея и да се сближат с други готини хора, които обичат книгите.
 8. Менторска програма „Голямото надъхване“, през цялата година
  През цялата година ще продължим менторска програма „Голямото надъхване“, която започнахме през 2015-та. По два пъти на месец организираме среща между интересни, успешни в различни сфери личности и ученици и учители от Дряново и околността. Обичайно са в събота, от 15:00 ч, в музей „Колю Фичето“.

Когато се съберем готини хора, работата лесно се превръща в забавление, покрай което вършим нещо полезно. Надяваме се да ставаме все повече и да запечатваме много такива моменти:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s