Засаждане на 100 дръвчета в Дряново

603789_598069360205667_687614479_n

През месец май попаднахме на едно съобщение от габровеца Никола Рахнев, което сериозно ни стресна. Във фейсбук той сподели, че е искал да дари хиляда дръвчета на Габрово, след сериозните бури, които вилняха и събориха и много вековни дървета. От Общината обаче на практика отказали да приемат дарението, като го засипали с куп изисквания относно фиданките.

След първите минути на възмущение към реакцията на общинската администрация, видяхме в това съобщение възможността. Възможност безплатно да се сдобием с дръвчета за едно залесяване в Дряново, за което сме си говорили много пъти.

Съврзахме се с г-н Рахнев, той беше изключително любезен и ни предостави безвъзмездно над 100 фиданки.

На 4 май засадихме близо 80 от тях, а после останалите. На пръстите на едната ръка се броят тези, които не се хванаха, от което не можем да бъдем по-доволни 🙂

Засадихме дръвчетата в няколко района – Духовниковата чешма (срещу моста на Кольо Фичето), квартал “Априлци”, по алеята към Дряновският манастир, в двора на ДГ “Детелина” и в една зелена площа близо до т.нар. блок “Богат-беден”.

За всеки район имаше доброволци, които да се грижат за дръвчетата – да ги поливат редовно и да им сложат колчета.

Не бързаме с годините, за да ги видим пораснали, но няма да крием, че си мечтаем как един ден ще си почиваме под дебелата сянка на дръвче, което ние сме засадили.

Ето и снимки от инициативата:


Още информация и контакт с нас може да направите и чрез Фейсбук страницата ни – ето тук. Също така ни пишете на mogadryanovo@gmail.com.

Очакваме вашето мнение и препоръки 🙂

Advertisement

2 thoughts on “Засаждане на 100 дръвчета в Дряново

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s