Първи поход за 2016 г. – от „Вехтите лозя“ до „Ракетата“

На 3 април направихме първата от серия разходки из Дряновския край, които планираме за тази година. От тях ще имаме няколко важни ползи:

  1. Ще се раздвижваме, което е доста, имайки предвид, че все седим – на чина, на бюрото, в колата и пр.;
  2. Ще опознаваме околността – купищата интересни пътеки, местата с хубави гледки, растенията, историята и пр.;
  3. Ще опознаваме себе си и ще се сближим с хора със сходни интереси;

И още най-различни положителни неща, разбира се. Примерно – този първи поход го съчетахме с Деня на хумора (1 април) и четохме Габровски шеги и „Естествен роман“ на Георги Господинов, в който покрай смешното са казани много, много сериозни, смислени неща. Ето и повече за самата разходка:

Събрахме се в центъра на Дряново, пред часовниковата кула, и закрачихме бодро към местност „Вехтите лозя“, която се намира в покрайнините на града. Общо – 11 човеци и едно много голямо и добро куче.

Поход Вехтите лозя

Оплакнахме окото със симпатични вили и чудесни градини с цветя и лозя, докато не стигнахме на хълма над вилната зона. Там се паркирахме на поляната и се полюбувахме на великолепната гледка към чупките на Стара планина и вече цъфналите диви ягоди. Извадихме и книгите, та идилията стана пълна. Четяхме, обсъждахме, споделяхме любопитни факти.

Поход Вехтите лозя

След това продължихме по пътеките северно от града, натъквахме се на вили, някои изоставени, други не, както и на дядо със стадо овце и кози – пълна програма! : ))) Раз-два, раз-два и в 14:30 ч вече бяхме на „Ракетата“ (входа на града откъм Велико Търново). Около три часа ходене, четене, разговори – хубава неделя! 🙂 Следете ни, за да видите кога ще е следващата разходка, а ако имате идеи за маршрути и искате да организирате група – пишете ни.

Още снимки:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s