Курс по фотография – Част I

Скъпи приятели, в събота проведохме първия от, надяваме се, поредица уроци по фотография. Имахме гостуващи лектори – Иван Ралчев (caughtinamoment.net) и Даниела Динева (cooks-and-bakes.com).

Иван и Дани умело ни преведоха през необятната история на фотографията, разказаха ни как всъщност работят фотоапаратите, показаха ни своите трикове при снимане и най-вече помогнаха да има достатъчно фотоапарати, за да може всички да се пробват!

С изключение на снимките на лекторите, всички други снимки са направени днес от учениците.

Ние от МОГА – Дряново сме безкрайно признателни на ръководството на училището, което ни подкрепя и разбира стремежа ни да вкарваме нови неща в образованието в малкия ни град.

Ще се повторим, даже и потретим, но отново ще акцентираме, че от миналата година насам, приоритет в работата ни стават децата на Дряново. Те са чудесни, те са нашите деца и заслужават най-доброто. Но също така те са малко, стават все по-малко и започват все по-често да напускат града ни рано. За нас най-тежкият шамар, който може един малък град да получи, е да остане без деца. След това отлепяне от дъното няма. Затова и правим каквото можем, за да се борим с негативната тенденция.

И така, очаквайте скоро урок номер 2, с лектор Мануела Тодорова ( My Photography ).

Очаквайте и още новини през тази година, защото сме подготвили за децата ни неща, които просто няма къде да видите в региона.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s