МОГА-Дряново с награди за доброволец и проект на 2015 г.

“По-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш.”

– Никола Вапцаров

Тази година рождената дата на Никола Вапцаров се оказа и денят, в който ИМКА-Габрово за пореден път организира церемония за награждаване на доброволци и доброволчески проекти от област Габрово. Поводът е 5 декември – Международен ден на доброволците, партньор на събитието е Националния алианс за работа с доброволци, а това се случва за 16-та поредна година. Сиреч – работата е сериозна 🙂

Вечерта беше перфектно лекарство за всеки, който чувства, че оптимизмът му се е поразболял – над 100 прекрасни човеци в приятната обстановка на Художествена галерия “Христо Цокев” и куп великолепни проекти, реализирани от доброволчески организации от област Габрово през изнизващата се вече 2015 г. Точно това беше и най-голямата награда лично за нас.

cropped-mogalogo.jpg

МОГА-Дряново имаше номинации в две категории, като се оказа, че и двете са впечатлили журито и бяха наградени.

Нашата чудесна Анни (Йоанна Станева) бе избрана за Доброволец на 2015 г. в категория “Социални дейности”.

Йоанна Станева

Анни отдавна е част от МОГА и е сред най-отговорните и мотивирани кадри на сдружението. Често дава приоритет на доброволчеството пред личните ангажименти, като е готова по всяко време да изнесе дори посудата от вкъщи (тенджери, вилици, метли, мотики, четки и пр.), както и да въвлече в инициативите майка си и баба си, за да могат да се случат по най-добрия начин.

Държим да отбележим, че това изобщо не означава, че другите доброволци на МОГА са по-малко заслужили. Макар отличието да е индивидуално, принос за него имат абсолютно всички.

Наградата за “Проект на годината, привлякъл най-много доброволци” отиде за инициативата на 1bike и МОГА-Дряново “Колело за смет, за дете велосипед”. Благодарение на нея 70 социално слаби деца от община Дряново получиха велосипеди за 1 юни, Ден на детето, а и някои други подаръци. Подробно за проекта можете да прочетете ТУК.  А ето клип от 1 юни:

Колело за смет, за дете велосипед 2015 from 1bike.bg on Vimeo.

Две номинации, две награди – 100% успеваемост. Обещаваме, че следващата година няма да подадем повече от 5 номинации 🙂 Което ни сеща да споделим, че миналата година отново бяхме наградени и то също в категорията с най-силна конкуренция – за проект на годината. Тогава призът беше за Колю Фичето фест 2014.

Както сме казвали и преди – Дряново може да е малък град по площ и брой население, но не и по идеи. Продължаваме да гоним вятъра, както е написал Вапцаров, при това все по-бързо и с все повече съмишленици. Благодарим ви!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s