Голямото надъхване #3 – среща с Лора Инджова

В третата си менторска среща избрахме отново да заложим на дряновското 🙂 Защото малкият ни град е възпитавал и продължава да възпитава и сега достойни млади хора. Лора Инджова безспорно е един от тях!

Лора си е дряновка, но житейският ѝ път я отвежда във Велико Търново, където завършва гимназия и университет. Там тя навлиза и в медийния свят, като започва работа в местната телевизия “Евроком”.

После прави един рязък завой към Враца, но не работи там, а в Козлодуй. Да напуснеш Търново, за да заработиш в Козлодуй вероятно на мнозина ще прозвучи странно, но всъщност това е шанс за Лора да научи много нови неща за правенето на новини, които възпитават у нея нови умения и качества.

2

Така стига и до ТВ Европа, където бързо се налага и до момента е водещ на сутрешния новинарски блок.

Всичко това я учи, че е безкрайно важно да имаш план в живота си, който да следваш. Тя е от късметлиите, които отрано знаят какво искат да правят. Но това не е достатъчно – трябва много труд, да не се отказваш и най-важното – да не се страхуваш да опитваш.

Това беше сентенцията на срещата с Лора – захвърлете страха или поне се опитайте да го игнорирате. Работете здраво, за да изградите силно и подплатено самочувствие и опитвайте!

5

Разказваме всичко това, защото този път имахме технически проблем и не успяхме да запишем срещата. Да, съжаляваме и искрено се извиняваме на всички, които очакваха видео.

Обещаваме обаче да компенсираме с едно интервю, което подготвяме с Лора.

А сега, за да добиете представа все пак какво се случи, ще споделим, че отново имаше правостоящи в залата на музей “Колю Фичето”. Отново имахме хубава дискусия, в която си говорихме доста за ролята на медиите, за това как те формират дневния ред, говорихме си и за авторското право.

4

И е страхотно, че в залата продължават да идват ученици, учители и студенти, като всеки намира по нещо различно, но безспорно за всички е полезно.

Показателен е и фактът, че този път имахме гости от Враца, Плевен, Горна Оряховица и Велико Търново 🙂

В края публикуваме едно видео, което Лора подготви специално за срещата, за да ни разкаже как минава денят на един водещ в телевизията.

Видео:

 


 

Информация за предишните срещи от “Голямото надъхване” можете да видите ТУК.

Следващата среща е на 19 декември, събота, с Николай Сираков – човек с многостранен опит – в актьорството, маркетинга, политиката, източни учения и йога, като дори в момента води курсове по йога. Мястото отново е музей “Колю Фичето”, а часът 15:00.

На 19-ти имаме и друго събитие – от 11:00 ч е “Окупирай библиотеката”! Ще си прекараме много готино и полезно време в градската библиотека, като сме измислили наистина интересен начин това да се случи. Вижте как – ЦЪК.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s