Менторска среща#4 с г-н Николай Сираков + СНИМКИ И ВИДЕО

Изминаха първите четири менторски срещи от “Голямото надъхване”, с което и приключихме 2015 година. И тъй като срещата с четвъртия ни ментор, г-н Николай Сираков, беше изключително завладяваща, решихме да оставим неговото послание не за края на миналата година, а като призив за тази.

Според нас той успя да синтезира прекрасно нашата философия за подобряване на средата, която до известна степен се вписва и в клишето – “бъди промяната, която искаш да видиш”. Но клишетата са клишета, защото са преутвърдени истини.

С променливо постоянство, но незаглъхващ ентусиазъм през годините ние се опитваме да бъдем онази промяна в Дряново, която искаме да видим тук. Опитваме се да даваме на хората тук, а не да им взимаме. Опитваме се да бъдем добри, за да получаваме добро. Опитваме се да строим, а не да рушим. Опитваме се да чупим стереотипи и предразсъдъци, а не да сеем такива. Защото каквото посееш, това ще пожънеш. Още едно клише, но и още един факт.

Затова през новата година си пожелаваме повече от този начин на мислене. Пожелаваме си повече отговорност към средата около нас, към хората около нас. Пожелаваме си повече сила и кураж, да извървим крачките, които сме планували. Пожелаваме си повече мъдрост.

И си го даваме 🙂 Започваме с повече мъдрост и повече вяра, като ви споделяме речта на г-н Сираков/

Част 1:

 

Част 2:

За финал ви оставяме с няколко снимки от събитието. За тази среща сменихме изцяло формата на залата, което ни позволи да съберем повече хора и всички да чуват по-добре.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s